Malta’da İngilizce eğitimi almak, son yıllarda yurtdışında İngilizce dil eğitimi almak isteyen öğrenciler arasında oldukça popülerdir. Malta’nın İngilizceyi tatille birleştiren konseptine, öğrencilere sunulan part-time çalışma izni de eklenerek Malta’da İngilizce öğrenmek daha da cazip hale gelmiştir.

Malta Eğitim Bakanlığı, Malta’nın yurtdışı eğitim sektöründe rekabet gücünü arttırmak için Avrupa Birliği dışından gelen öğrencilerin kalış süresini daha da uzun tutmaları için önemli bir çalışma yapmıştır.

Malta Hükümeti, Malta dil okulları federasyonu FELTOM’un da teşviki ile Malta öğrenci vizesi politikasında değişikliğe giderek AB vatandaşı olmayan ülkelerden gelen öğrencilere Malta’da part-time çalışma izni vermeye başlamıştır. FELTOM; son yıllarda Malta’ya gelen öğrenci sayısının artmasına rağmen öğrencilerin kalış sürelerinin düşmesine dikkat çekerek Malta’nın uluslararası öğrenciler için daha cazip olması için bu değişikliğe gidildiğini belirtmiştir.  Özellikle Brezilya, Türkiye, Kolombiya, Şili, Güney Kore, Çin gibi uluslararası öğrenci potansiyeli yüksek ülkelerin Malta’da çalışma iznine pozitif tepki vereceği, öğrenci sayılarının artacağı öngörülmektedir.

Ayrıca Malta’da İngilizce dil eğitimi alan öğrencilerin bu eğitim sonrasında devam edebilecekleri yüksek eğitim programlarının olmamasının da önemli bir engel olduğunu belirtmiştir.

AB üyesi olmayan ülkelerden gelen öğrenciler, eğitim amacıyla Malta’ya gelmek için 2 tip  Malta öğrenci vizesi (C ve D vizesi) alabilir. Bu vizeler, kursun uzunluğuna bağlı olarak ulusal vize (D Vizesi) veya ikamet izni ile uzatılabilir.

Eğitim sektöründeki özel okullar genellikle Malta’nın sınırlı konsolosluk temsilinden dolayı bazı yabancı pazarlara girmekte zorlanıyorlardı. Malta’da çalışma iznine onay veren yeni eğitim politikası şu değişiklikleri getirecektir:

  • Malta’da 90 gün(12 hafta) veya üzerinde eğitim almak için başvuran öğrenciler çalışma izninden faydalanabilecektir.
  • Malta’da İngilizce dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin yeni çalışma izni avantajı ile C vizesinden D vizesine yani ulusal vizeye yöneleceği öngörülmektedir.
  • Bu öğrenciler Malta’da kaldıkları süre bir yılı aşacaksa sadece oturma izni başvurusunda bulunabileceklerdir.
  • Malta’nın konsolosluk görevi veya vize ofisi tarafından temsil edilmediği durumlarda, öğrenciler elçiliklere şahsen başvurma gereği duymadan posta ile vize başvurusu yapabilecekler.
  • Yeni sistem, Malta’ya sadece iyi niyetli öğrencilerin vize almasını sağlayacak şekilde düzenlenecektir. Bu bağlamda Eğitim Bakanlığı, Identity Malta ve Malta polisi işbirliği yaparak eğitim kurumlarında eğitim alan öğrencilerin bir veri paylaşım mekanizmasına dahil olacakları bir sistem üzerinde çalışmaktadır.
  • Bir yükseköğrenim programına geçiş programında en az 90 günün üzerinde tam zamanlı eğitim alan AB üyesi olmayan bir öğrenci, ilk yılından başlayarak haftada en fazla 20 saat çalışabilir. Ayrıca, Malta’da tanınan bir yükseköğrenim kurumundan mezun olan öğrenciler Malta’da kalma sürelerini 6 aya kadar uzatabilirler.
  • Bakanlık, yeni düzenlemelerin Malta’nın yüksek vasıflı üçüncü ülke vatandaşlarının yeteneklerini muhafaza edeceğini düşünüyor.

Real Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak, uzun yıllardır Malta eğitim danışmanlığı konusunda aktif çalışıyoruz ve şimdiye kadar birçok öğrencimiz Malta’da İngilizce eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayarak profesyonel iş ve akademik kariyerlerine devam etmektedirler.

Malta’da İngilizce öğrenmek için Malta Dil okulları fiyat listemizi inceleyebilirsiniz.