Kanada Öğrenci Vizesi

Eğitim görmek istediğiniz alan ve Kanada’da kalmak istediğiniz süreye bağlı olarak, hem Kanada’ya giriş vizesi, hem de öğrenci belgesine ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, bir sağlık kontrolünden de geçmeniz gerekecektir.

Kanada Öğrenci Vizesi için en önemli koşul, vize görevlisinin vize talebinde bulunan kişi hakkında aşağıdaki konularda ikna olması gerekmektedir:

–       Kendi ülkelerine geri dönüş niyetinde olup Kanada’da kalma amacı taşımamaları

–       Herhangi bir sabıka kayıtlarının bulunmaması ve güvenlik riski oluşturmamaları

–       Kanada’da bulundukları süre boyunca yolculuk ve diğer masrafların tümünü karşılayabilecek maddi olanaklara sahip olmaları

–       Gerekli yasal izin verilmedikçe Kanada’da çalışma ve eğitim görme niyeti taşımamaları

–       Eğer 18 yaşından küçükseniz, velilerden, noter tasdikli izin kâğıdı, ayrıca Kanada’da size velayet edebilecek bir kişinin yazılı onayını getirmeniz zorunludur.

 

Turist Vizesi ile 6 Aylık Programlar

Kanada’da 6 aylık ve/veya 6 aya kadar İngilizce, Fransızca ve diğer programlara katılmak için sadece Turist Vizesi yeterli olabilmektedir. Kanada’dan ayrılmadan ve bir Kanada Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna başvurmadan bu süre kesinlikle uzatılamaz veya eğitim gördüğünüz bir alandan diğerine geçilemez.

                         KANADA ÖĞRENCİ VİZESİ BAŞVURU BELGELERİ CHECK LIST
1- En 6 Ay Geçerli Pasaport  
2- Okul Kabul Mektupları  
3- 2 Adet Son 6 Ayda Çekilmiş Fotoğraf 3,5*4,5 cm  
4- Öğrenci Vizesi Başvuru Formu(Application Form for Study Permit)  
5- Çalışma İzni Başvuru Formu(Application For A Work Permit)  
6- Öğrenci Başvuru Formu(Application For A Study Permit)  
7- Aile Bilgi Formu(Additional Family Information Form)  
8- İş ve Eğitim Tecrübesi Formu(Education and Employment History Form  
9- Çalışanlar için İşyeri Referans Mektubu, Maaş Bordrosu, SSK Dökümü, Çalışanlar için işyerinden izin belgesi  
10- Diplomalar ve sertifikalar  
11- Sabıka Kaydı  
12- Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi veya Banka Hesap Dökümü  
13- Gelir Belgeleri(Maaş bordrosu, emeklilik belgesi, şirket evrakları)  
14- Öğrenci Olmayanlardan Askerlik Belgesi  
15- Vize ücretinin Garanti Bankası’na Ödendi Makbuzu(*)  
16- Üzerinde adres ve tel noları yazılı A4 Zarf  
17- Niyet Mektubu  
18- CAQ(Certificat d’acceptation du Quebec)/Quebec Kabul Sertifikası  
* Ziyaretçi Vize Ücreti: Tek Girişli Vize:75 CAD, Çok Girişli Vize:150 CAD
  Öğrenci Vize Ücreti:125 CAD
  Çalışma İzni Vize Ücreti:150 CAD

 

      ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

  • Başvurular, gerekli ücret Büyükelçilik hesabına tam olarak yatmadığı sürece işleme alınmamaktadır.
  • Başvuru geri çekildiği takdirde ve vize talebi ret olduğunda geri ödeme kesinlikle yapılmamaktadır.
  • Quebec eyaletinde eğitim için, Ouebec hükümetinin vereceği bir onay belgesi gerekmektedir (CAQ). Okulunuz size CAQ ile ilgili gerekli formları gönderecektir yâda bu belgeden muaf olduğunuzu bildirecektir.
  • Başvuru formları İngilizce veya Fransızca olarak doldurulmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
  • İmzasız, eksik ya da tam yanıtlanmamış başvurular iade edilir. Başvuru formları Türkçe doldurulduğu takdirde iade edilir.
  • Başvurunun iade edilmesi son kararın gecikmesine yol açabilir.
  • Başvurunuzu posta ile yapıyorsanız, güvenilir bir kurye veya kargo şirketi ile göndermelisiniz ve pasaportunuzun iadesi için de masrafları tarafınızca karşılanacak şekilde ayarlamayı yapmanız gerekmektedir.
  • Vize verme yetkisi yalnızca Büyükelçiliğe aittir ve Kanada’nın Göçmenlik Yasa ve Mevzuatı esas alınarak değerlendirilir.
  • Türk vatandaşlarının turistik vizeleri 1 haftada sonuçlanmaktadır.
  • Büyükelçilik, verilecek kararın birkaç gün gecikmesine yol açabilecek kişisel mülakata çağırma ya da başvuru ile herhangi bir belgeyi talep etme Kanada Büyükelçiliği’nee sunulan evrakları hazırlayan kişi veya kuruluşla temasa geçerek herhangi bir belgenin doğruluğunu araştırma hakkını saklı tutmaktadır.