İrlanda Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri

  1. Kısa dönem için eğitim bitişinden sonra en az 6 ay, uzun dönem için eğitim bitişinden sonra en az 12 ay geçerli pasaport
  2. Eski pasaportunuz varsa işlem görmüş sayfaların fotokopisi
  3. Okul Kabul Mektupları ( Real Yurtdışı Eğitim alacaktır)
  4. 2 Adet Son 6 Ayda Çekilmiş Fotoğraf 3,5*4,5 cm
  5. Vize başvuru formu ( Real Yurtdışı Eğitim dolduracaktır)
  6. Tamamı doldurulup imzalanmış anket
  7. Okul ücretini ödediğinize dair banka dekontu
  8. Eğitim durumunuzla gösterir diploma, transkript ve kişisel gelişim sertifikaları
  9. İngilizce kursuna katıldıysanız onunla ilgili sertifika
  10. CV
  11. Niyet mektubu(İrlanda’ya gidiş sebebiniz, ne kadar süre kalacağınızı, alacağınız eğitimin kariyerinize faydasını, eğitim sonrasında dönmenizi kuvvetlendiren sebepleri ve vize kurallarını ihlal etmeyeceğinizi teyit eden mektup)
  12. Vukuatlı nüfus kayıt örneği, sabıka kaydı ve askerlik belgesi
  13. 18 Yaşından Küçükler için Muvafakatname
  14. İrlanda seyahatiniz boyunca geçerli olan seyahat sağlık sigortası
  15. Bankada eğitim+ yaşam+ yol masraflarını karşılayacak miktarda parayı gösterir orijinal son 6 ayı gösterir hesap hareketleri dökümü, gelir belgeleri(son 3 aylık maaş bordrosu, şirket evrakları fotokopisi, vb) Hesap vadeli hesapsa bankadan “paranın her an kullanıma hazır” ibaresi olan İngilizce mektup.
  16. Sponsorunuz varsa sponsorunuzdan size neden sponsor olduğunu kısaca anlatan yazı( örnek verilecektir)
  17. Varsa tapu, ruhsat, kira kontrat fotokopileri
  18. VFS hizmet bedeli + vize ücreti:395 TL
  19. Tüm belgeler yeminli tercüman tarafından İngilizceye tercümesi yapılmalı.

İrlanda Öğrenci Vizesinde Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Detaylar

Diğer bir çok ülkede olduğu gibi Avrupa Birliği dışından gelen öğrencilerin İrlanda’da eğitim almak için  vizeye başvuru yapması gerekir. İrlanda  Hükümeti İrlanda’da kısa süreli dil eğitimi alacak veya bir yüksek öğrenim kurumunda lisans veya yüksek lisans uzun süreli eğitim alacak öğrenciler için farklı vize rejimleri uygulanmaktadır.
Dil öğrencileri için  vizede dikkat edilmesi gereken noktalar:

  1. Minimum haftada 15 saatlik bir kursa kayıt yaptırılmalıdır.
  2. Kayıt yaptırılan programın ücreti ödenmiş olmalıdır ve kurumdan ödeme konfirmasyonu alınmalıdır.
  3. Kayıt olunan okul MEI ve ACELS onaylı olmalıdır.
  4. Eğitim süresince öğrencinin sigortası bulunmalıdır.
  5. Öğrencinin vize başvurusunda öğrencinin ülkesiyle olan bağları, eğitim dışı konaklama ve yaşam giderlerini karşılayabileceğini kanıtlamalıdır. Buna istinaden kendisinin veya ailesinin hesap dökümleri, gelir belgeleri, gayrimenkul tapuları sunulmalıdır.

Türk öğrenciler İrlanda vize başvurularında hızlı vize rejiminden faydalanırlar. 25 haftaya kadar  olan İngilizce eğitimlerinde MEI onaylı bir okul aracılığı ile kayıt olunduğu takdirde  öğrenciye C vizesi verilir ve vize işlem süresi 7-10  iş günü civarında sürmektedir.

25 hafta ve üzeri sürelerde kayıt olunan programlarda vize süresi 2 hafta ila 8 hafta arasında sürmektedir. Minimum 25 hafta kayıt olunduğu takdirde İrlanda Konsolosluğu 8 aylık çalışma izni de sağlayan  D vizesi vermektedir. Türkiye’deki elçilik tarafından verilen ilk D vizesi 3 aylık bir vize süresine sahiptir. 3 ay içinde öğrenci  İrlanda’da Garda’ya giderek uzatma talebinde bulunması gerekir. D vizesi, uzatılabilir bir vize olup, öğrenci İrlanda’da hesapta minimum 3000Euro göstererek vizeyi uzatabilir ve 8 ay veya daha fazla kalabilir.