İngiltere’de Uzatılabilir Öğrenci Vizesi – Tier4

İNGİLTERE UZATILABİLİR ÖĞRENCİ VİZESİ GEREKLİ BELGELER

(TIER 4 GENERAL STUDENT VISA)

Tier 4 Genel Öğrenci Vizesi  puan sistemine dayalı olup,İngiltere’de 6 aydan uzun eğitim alacak öğrencilerin Birleşik Krallık içinden vizelerini uzatmalarına izin veren vize türüdür.

İngiltere Tier 4 öğrenci vizesi 40 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Öğrenim görülecek eğitim kurumu tarafından öğrenci adına bir CAS (Confirmation of Acceptance for Studies/Kabul Mektubu) belgesi düzenlenir ve bu belge öğrenciye 30 puan kazandırır. Geri kalan 10 puan ise öğrencinin İngiltere’deki eğitim ve genel yaşam giderlerini karşılayabileceğini gösteren 28 günlük banka hesabından elde edilir.

1.       İngiltere’deki tüm eğitiminiz süresince geçerli olacak pasaport ve eğer varsa eski pasaportlarınız,

2.       2 adet vesikalık fotoğraf ( Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş, 3,5×4,5 cm ebadında, arka fonu açık renk ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalıdır.)

3.       TIER 4 vizesi için UKBA’in kabul ettiği aşağıdaki SELT testlerden

IELTS: Tüm bölümlerinden en az 4,0
TOEFL: Reading 8, Listening 13, Speaking 19, Writing 17
PEARSON: Tüm bölümlerden en az 36
TOEIC: Reading: 275, Listening: 275, Speaking: 120, Writing: 120
PET: Tüm bölümlerden en az Borderline
FCE, CAE, CPE, BEC: Tüm bölümlerden en az : Weak

4.        Okul kabul mektupları ve CAS statement

Okula CAS almak için gönderilen tüm evrakların bir orijinali  ve de bir de fotokopisi eklenmelidir.

  • Diploma
  • Transkript
  • IELTS / TOEFL vb sınav sonucu
  • Referans mektupları, sertifikalar

5.       Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

6.       TC vatandaşı olmayan öğrencilerden doğum belgesi(birth certificate)

7.       Askerlik Durum Belgesi(Erkek öğrenciler için)

8.       Sabıka Kaydı (18 yaşından büyükler için)

9.       Finansal Şartlar

Öğrenciler, eğitim+ konaklama ve genel yaşam giderlerini karşılayabileceklerini  kanıtlamak zorundadırlar. Buna istinaden banka şubesinden alınmış hesap cüzdanı veya banka antetli kağıdına basılmış, banka yetkilisinden imzalı ve kaşeli hesap hareketlerini de sunabilirler.

Gösterilecek miktar vize başvuru tarihinden en az 28 gün önce hesaba yatırılmış olmalı ve vize sonuçlanana kadar hesapta kalmalıdır. Hisse senedi veya fon hesapları kabul edilmemektedir. 28 günlük zaman zarfında para miktarı kesinlikle hesaplanan miktarın altına düşmemelidir. Vize bekleme süreci devam ederken de vizeniz çıkmadan parayı kesinlikle çekmemeniz gerekir. Aksi halde, vizeniz ret ile sonuçlanır. Vadeli hesapta bekletilen para kesinlikle kabul edilmez! Bankalardan alınan eğitim kredileri bu durumun tek istisnası olup eğitim kredisi alındığında parayı 28 ardıl gün banka hesabınızda bekletmeden doğrudan vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Vadesiz banka hesabınızda bekleteceğiniz para ile ilgili formül aşağıdaki gibidir:

 

Londra’da eğitim alacak öğrenciler için: Londra dışında eğitim alacak öğrenciler için:
Kurs süresi 9 aydan kısa ise; Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
Kurs ücreti + her ay için en az 1000 Sterlin Kurs ücreti + her ay için en az 800 Sterlin
Kurs süresi 9 aydan uzun ise; Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
Kurs ücreti + en az 9000 Sterlin Kurs ücreti + en az 7200 Sterlin

10.   Bankada gösterilen tutarı destekleyici gelir belgeleri

-Maaş Bordrosu –son 3 aylık önerilir.

-Sponsor şirket sahibi ise; Vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi, Faaliyet Belgesi fotokopisi ve imza sirküleri fotokopisi

-Sponsor emekli ise emekli maaş yazısı veya emekli maaş cüzdan fotokopisi

-Tapu ve araç ruhsat fotokopileri

-Sponsorun kira geliri varsa kira kontratı fotokopisi veya banka hesabına yatırılan kira hareketleri dökümü

11.   Sponsorun, öğrencinin masraflarını karşıladığını teyit ettiği finansal sponsorluk mektubu

12.   Vize ücreti:406 GBP olup vize başvurusu sırasında online ödenmektedir.

13.   4-17 Yaş arasındaki çocuklar Tier 4 /Child kategorisinde başvuru yapmalıdırlar.