İngiltere Turist Vizesine Eğitim Hakkı Verdi

İngiltere Turist Vizesine Eğitim Hakkı Verdi

İngiltere turist vizesi 6 aydan az süreli, kalıcı amaçlı olmayan başvurulara verilen vize türüdür. Bu vize ile İngiltere’de çalışmak, iş kurmak ya da eğitim almak mümkün değildi. Sadece öğrenci vizesi ile eğitim alınabiliyordu.

Eylül 2013 itibariyle İngiltere turist vizesi ile kısa dönem eğitim almayı kolaylaştıracak yeni bir yönetmelik getirildi. Yapılan değişiklikle isteyen ziyaretçiler 6 haftaya kadar dil eğitimi alabilecekler.

Ziyaretçilerin dikkat etmesi gereken, gitmek istedikleri dil kursunun British Council tarafından akredite olmuş olmasıdır. İngiltere’de çalıştığımız bütün okullar bu koşulu sağlamaktadır. Turist vizesi için hazırlanan dosyalarının İngiltere temsilciliklerine ulaştığı günden itibaren, beş iş günü içerisinde sonuçlandığı düşünülürse yeni yönetmelikle sürecin çok hızlandığı görülmektedir.