Güney Afrika Öğrenci Vizesi

Güney Afrika Öğrenci Vizesi İçin gerekli Belgeler

Güney Afrika 2 tür vize uygulamaktadır.

  • 90 Güne Kadar Eğitim Amaçlı Ziyaretçi Vizesi
  • 90 Günden Uzun Süreli Eğitimler için Öğrenci Vizesi

Önemli Not: Güney Afrika 1 aya kadar kalışlarda vize istememektedir.

  1.  BI-84 Vize başvuru formu (Real Eğitim tarafından doldurulacaktır)
  2. En az 1 yıl geçerli ve vizenin bitiş tarihinden itibaren 30 gün daha süresi olan pasaport
  3. 2 adet son 6 ayda çekilmiş fotoğraf
  4. Okul  kabul belgesi( En az 18 saat eğitim aldığınız ve eğitim başlangıç ve bitiş tarihleriniz belirtilmiş olmalı.
  5. Konaklama detaylarınızı içeren belge eklenmelidir
  6. Kabul belgesindeki tarihleri belirten uçak rezervasyonu
  7. Nüfus Cüzdan fotokopisi
  8. Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka hesap cüzdanları veya banka tarafından imzalı ve kaşeli hesap hareketleri ekstresi(Eğitim, yol ve genel yaşam giderlerini karşılayabilecek miktarda olmalıdır)
  9. Kendi başına seyahat edecek 21 yaşından küçük çocuklar için Güney Afrika’da çocuğun sorumluluğunu üstlenen kişi tarafından imzalanmış yazılı belge.
  10. Sabıka kaydı
  11. Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  12. Son okuduğunuz okuldan diploma
  13. Öğrenciyseniz öğrenci belgesi
  14. Herhangi bir dil eğitimi aldıysanız sertifikalarınızı eklemeniz tavsiye edilir.
  15. Çalışıyorsanız 3 aylık maaş bordrosu, Son 3 aylık SGK hizmet dökümünüz
  16. İşyerinizden izinli olarak gidiyorsanız işveren tarafından imzalı işyeri izin yazısı
  17. CV
  18. 36 Euro Vize başvuru ücreti
  19. 1000 Euro depozito (Geri dönüş garantisi olarak istenmekte olup, Türkiye’ye geri döndükten sonra iade yapılmaktadır)

90 Günden Uzun Eğitim Amaçlı Vize

  1. BI-1738 Vize başvuru formu (Real Eğitim tarafından doldurulacaktır)
  2. En az 1 yıl geçerli ve vizenin bitiş tarihinden itibaren 30 gün daha süresi olan pasaport
  3. 2 adet son 6 ayda çekilmiş fotoğraf
  4. Okul  kabul belgesi( En az 18 saat eğitim aldığınız ve eğitim başlangıç ve bitiş tarihleriniz belirtilmiş olmalı.
  5. Konaklama detaylarınızı içeren belge eklenmelidir
  6. Kabul belgesindeki tarihleri belirten uçak rezervasyonu
  7. Nüfus Cüzdan fotokopisi
  8. Son 3 aya ait hesap hareketlerini gösteren banka hesap cüzdanları veya banka tarafından imzalı ve kaşeli hesap hareketleri ekstresi(Eğitim, yol ve genel yaşam giderlerini karşılayabilecek miktarda olmalıdır)
  9. Kendi başına seyahat edecek 21 yaşından küçük çocuklar için Güney Afrika’da çocuğun sorumluluğunu üstlenen kişi tarafından imzalanmış yazılı belge.
  10. Sabıka kaydı
  11. Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  12. Son okuduğunuz okuldan diploma
  13. Öğrenciyseniz öğrenci belgesi
  14. Herhangi bir dil eğitimi aldıysanız sertifikalarınızı eklemeniz tavsiye edilir.
  15. Çalışıyorsanız 3 aylık maaş bordrosu, Son 3 aylık SGK hizmet dökümünüz
  16. İşyerinizden izinli olarak gidiyorsanız işveren tarafından imzalı işyeri izin yazısı
  17. CV
  18. 36 Euro Vize başvuru ücreti
  19. Göğüs Röntgeni ve raporu (İngilizce olması veya tercüme edilmesi gerekmektedir.)
  20. Sağlık Raporu (Devlet hastanelerinden alınabilir ancak İngilizce tercümesi gerekmektedir.)
  21. Güney Afrika’daki kalış sürenizi kapsayan seyahat sağlık sigortası
  22. 1000Euro depozito (Geri dönüş garantisi olarak istenmekte olup, Türkiye’ye geri döndükten sonra iade yapılmaktadır)