Fransa Öğrenci Vizesi

Fransa Öğrenci Vizesi Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Fransa  öğrenci vizesi  2 tiptir.

1-90 güne kadar kısa süreli kalışlar için öğrenci vizesi

2-90 günden uzun öğrenci vizesi

90 Güne Kadar Kısa Süreli Kalışlar İçin Vize Başvurusu Gerekli Belgeler

  1. En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız
  2. Vize başvuru formu(Real Yurtdışı Eğitim tarafından doldurulacaktır)
  3. 2 adet son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf
  4. Önceki Schengen vizelerinizin fotokopisi
  5. Nüfus cüzdanınızın fotokopisi
  6. Vize ücreti 85 Euro (Euro para birimiyle direkt Vize Başvuru Merkezi’ne ödenecek)
  7. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan okul kabul belgesi Real Yurtdışı Eğitim tarafından getirtilecektir.)
  8. Son okul belgeleriniz(diploma, transkript, öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgesi)
  9. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup.
  10. 18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname
  11. Fransa’da kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:
    Size ve/veya aileye ait gelir belgeleri
    Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümleri
    Maaş bordroları veya şirket sahibi ise firma evrakları fotokopisi (Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi)
    Malvarlığı varsa tapuların, varsa araç ruhsat fotokopileri
    Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri
  12. Fransa’daki eğitim ve yaşam giderleriniz sizin tarafınızdan karşılanmayacaksa bu giderleri karşılayacak sponsordan alınacak İngilizce veya Fransızca olarak yazılmış sponsorluk teyit mektubu
  13. Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri,Ticaret Sicil Gazetesi fotokopileri eklenecektir.)
  14. Daha önce Fransızca öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup
  15. Uçak bileti rezervasyonu
  16. Seyahatinizin süresini kapsayan 30.000 Euro luk seyahat sigortası (Real Yurtdışı Eğitim  sizin adınıza düzenlenebilir)

2- 90 Günden Uzun Süreli Kalışlar İçin Öğrenci Vizesi

  1. Geçerlilik süresi en az 15 ay olan pasaportunuz  ve varsa eski pasaportlarınız
  2. Eski vizelerinizin fotokopisi
  3. 3 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf
  4. Nüfus cüzdanınızın fotokopisi
  5. 18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname
  6. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan okul kabul belgesi (Real Yurtdışı Eğitim tarafından getirtilecektir.)
  7. Konaklama süresini ve tutarını gösteren belge
  8. Öğrenciliği devam edenlerden öğrenci belgesi
  9. Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi
  10. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup
  11. Fransa’da kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:
  12. Size ve/veya aileye ait gelir belgeleri
    Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümleri
    Maaş bordroları veya şirket sahibi ise firma evrakları fotokopisi (Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi)
    Malvarlığı varsa tapuların, varsa araç ruhsat fotokopileri
    Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri
  13. Öğrenci kendisi sponsor değilse, sponsorun öğrencinin masraflarını karşılayacağını teyit eden sponsorluk mektubu, bu mektup İngilizce yada Fransızca olmalıdır.
  14. Campus France numaranız www.turquie.campusfrance.org ve Campüs France ücretinin yatırıldığına dair dekont  (Vize bölümüne gitmeden önce dosyanızı Campus France tarafından onaylatmanız gerekmektedir.)
  15. Vize ücreti :50 Euro
  16. Seyahatinizin süresini kapsayan 30.000 Euro’luk seyahat sigortası (Real Yurtdışı Eğitim  tarafından sizin adınıza düzenlenebilir)