Avusturya‘da 90 Güne Kadar Kısa Süreli Kalışlar İçin Öğrenci Vizesi

Avusturya‘da 90 Güne Kadar Kısa Süreli Kalışlar İçin Öğrenci Vizesi

Öğrenciler Avusturya’ya 2 tip vize için başvuru yapabilir:

1-90 Güne Kadar Kısa Süreli Kalışlar İçin Avusturya Vizesi

2-90 Günden Uzun Süreli Kalışlar İçin Avusturya Öğrenci Vizesi

AVUSTURYA C VİZESİ BAŞVURU BELGELERİ

(90 Güne Kadar Kısa Süreli Kalışlar İçin Avusturya Vizesi)

  1. Başvuru Formu( Real Eğitim tarafından doldurulacaktır)
  2. En az 6 ay daha geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaport ( en az 2 boş vize sayfası olmalı, eski pasaportlar veya ilk pasaportsa Emniyet Müdürlüğünden pasaport protokolü ibraz edilmelidir)
  3. Her Müracaat Formu için 2 adet yeni çekilmiş biyometrik vesikalık fotoğraf
  4. Okul kabul mektupları(Real Eğitim tarafından temin edilecektir)
  5. Öğrenciyseniz öğrenci belgesi, kurs okul tarihlerine denk geliyorsa okuldan izin belgesi
  6. Son mezun olduğunuz okul diploması
  7. Varsa dil eğitim bilginizi kanıtlayan sertifikalar, hala eğitim alıyorsanız eğitim aldığınız kurumdan referans mektubu
  8. Dil eğitimini mesleğiniz dolayısıyla alıyorsanız işyerinizden işvereninizin imzalı referans mektubu (mektup sizin işe başlangıç tarihinizi, pozisyonunuzu, şirketinizin faaliyet alanını,  izinli olduğunuzu süreyi ve izinli olduğunuz sürece maaş alıp almayacağınızı içermelidir.)
  9. Sabıka Kaydı
  10. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  11. Avusturya’da neden eğitim alacağınızı açıklayan niyet mektubu(tavsiyedir)
  12. Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü ve düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)

 

  1. Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  2. Davet eden kişinin bütün evrakları müracaatçıya iletilmeli ve bütün evraklar müracaatçı tarafından Başkonsolosluğa vize müracaat formu ile birlikte topluca sunulmalıdır.

Vize İle İlgili Önemli Hatırlatmalar:

  1. Vize işlem ücreti vize süresinden bağımsız olarak 60,00 Euro’dur. Vize başvurusu reddedildiği takdirde işlem harcı iade edilmemektedir
  2. Gidiş tarihi gelecek 3 ay içersinde olmalıdır.
  3. Vize müracaatında bulunacak kişinin vize gişelerine şahsen başvuru yapması gerekmektedir.
  4. Konsolosluk her zaman ilave evraklar isteme hakkına sahiptir.
  5. Müracaat Formları ücretsiz olarak resepsiyondan alınabilmekte veya internetten basılabilmektedir: www.bmeia.gv.at – Konsularischer Ratgeber – Pass u. Visum.
  6. Belgeler istenilen sıralamaya uygun olarak başvuru formuna eklenmeli ve bunların numaralandırılması üst sağ köşelerine büyük rakamlarla yapılmalıdır.
  7. Vize başvurularının seyahat başlangıcından en az 3 hafta önce yapılmış olması gerekmektedir.
  8. Vizenizin kabulüne dair herhangi bir hukuki hakkınız bulunmamaktadır.
  9.  Gideceğiniz esas hedef ülkenin  ancak Avusturya olması halinde vize için müracaat edebilirsiniz.
  10. Schengen vizelerinin işlemleri, müracaatın ve seyahatin niteliğine bağlı olup, 2 ila 6 iş günü sürmektedir. Bazı özel durumlarda bir kaç haftayı da bulabilmektedir.
  11. Bir vize yarım sene içerisinde ancak en fazla 3 aylık bir süre için verilebilir ve sadece turizm, ziyaret veya iş gezisi amaçlı alınabilir. Her durumda da Avusturya’da herhangi bir işe girmeniz ve çalışmanız yasaktır.
  12. Prensip olarak bütün evrakların orjinalleri getirilmeli ve yabancı dillerdeki evrakların Almanca tasdikli tercümeleri yaptırılmalıdır.
  13. Ziyaret sebebini ve dönüş niyetini inandırıcı biçimde uygun kanıtlarla açıklamak müracaatçının sorumluluğundadır.
  14. Başkonsolosluğa vize müracaat formundan bağımsız gönderilen evraklar müracaatlara eklenememektedirler!
  15. Başkonsolosluk her zaman yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir!
  16. Yanlış veya eksik bilgiler müracaatın reddedilmesine yol açar!
  17. Verilen vize Schengen bölgesine giriş hakkını vermemektedir. Giriş, sınır görevlileri tarafından engellenebilmektedir.