Avusturya’da 90 Günden Uzun Süreli Kalışlar İçin Öğrenci Vizesi

AVUSTURYA ÖĞRENCİ (D) VİZESİ BAŞVURU BELGELERİ

( Avusturya’da 90 Günden Uzun Süreli Kalışlar İçin Öğrenci Vizesi )

D VİZESİ ÖN KONTROL FORMU (EĞİTİM AMAÇLI VİZE)

  1. Büyük harflerle, Almanca olarak ve eksiksiz doldurulmuş, başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış başvuru formu
  2. Geçerli olan, başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış (en az 9 ay daha geçerli olmalı), seyahat dönüşünde en az 3 ay daha geçerli (Oturum Vizeleri hariç) pasaport. Pasaporttaki soyadı ile Dekonttaki soyadı birbirleri ile örtüşmeli. İlk kez pasaport alanlar Emniyet Müdürlüğünden pasaport protokolü aslı ve fotokopisini eklemeli.
  3. 2 adet güncel biyometrik resim (arka fonu açık renk olmalı, bir tanesi başvuru formuna yapıştırılmalı, 35×45 ebatlarında)
  4. Kimlik bilgilerinin ve vizelerin bulunduğu sayfalarının fotokopileri
  5. Haftalık en az 25 ders saati olan Dil Kursunun onay belgesi aslı ve 1 adet fotokopisi
  6. Uluslararası Doğum Kayıt Örneği aslı ve 1 adet fotokopisi
  1. Üniversite/Fakülte/Yüksekokula kabul belgesi aslı ve 2 adet fotokopisi
  2. Seyahati ilk 2 haftasını kapsayan teminat limiti en az 30.000 Euro olan ve tüm Schengen Ülkelerinde geçerli olan Seyahat ve Sağlık Sigortası aslı (Vize onaylanması halinde sunulması gerekmekte).
  3. Sabıka Kaydı aslı ve 1 adet fotokopisi(4 haftadan eski olmamalı). Sabıka Kaydı almanca çevirisi
  4. Avusturya’da Konaklama bilgileri 2 adet fotokopisi,
  5. Geçimini sağlayan kişilerin iş Sözleşmesi veya son 3 aylık maaş bordrosu varsa tapu, araç ruhsatı kira kontrat fotokopileri
  6. Varsa hakim olunan yabancı dilin Sertifika aslı ve 2 adet fotokopisi
  7. Vukuatlı Kayıt örneği (Form A) aslı ve 2 adet fotokopisi
  8. Burs Belgeleri aslı ve 2 adet fotokopisi
  9. Geçim Kaynağınızı Belgelemelisiniz.
    Aylık Geçim için gereken masrafları, konsolosluk şuan, 12 Aylık olarak belgelenmesini istemektedir. Belgelenmesi için en geçerli yol, Avusturya’daki bir bankaya ( Bu banka TURK bankaları olabilir ) ilgili tutarların gönderilmesi ile çözülebilir.
    http://www.wien.gv.at/verwaltung/personenwesen/pdf/ein-studentinnen.pdf
    Nachweis des gesicherten Lebensunterhaltes während des Aufenthalts:
    a) unter 24 Jahren – Netto EUR 462,60 monatlich(24 yas altı yıllık 462,60*12 yatıracaksınız)
    b) über 24 Jahren – Netto EUR 837,63 monatlich (24 yas üstü yıllık 837,63*12 yatıracaksınız)
  10. Davet eden kişi varsa pasaport fotokopileri ve son 3 aya ait maaş bordroları aslı ve 2 adet fotokopisi. Eğer davet eden kişi iş yeri sahibi ise Vergi beyanı danışmanından onay ya da şirketin gelir belgesi sunulmalı.
  11. Gidiş Dönüş Uçak bileti rezervasyonu aslı.