Avusturya Öğrenci Vizesi için Gerekli Belgeler

Avusturya Öğrenci Vizesi için Gerekli Belgeler

  1. Geçerlilik süresi en az 2 yıl pasaport, varsa eski pasaportlarınız ve işlem görmüş sayfalarının fotokopisi
  2. İlk kez pasaport alanların daha önce pasaportunuzun olup olmadığını gösteren pasaport protokol belgesi
  3. Vize Başvuru Formu(Real Eğitim tarafından doldurulacaktır)
  4. Avusturya’da öğrenim göreceğiniz üniversiteden gelen  orijinal kabul belgesi
  5. Son 6 ayda çekilmiş 35×45 ebadında iki adet biyometrik fotoğraf. Arka fonu beyaz olmalı.
  6. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Bu belgeyi bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden çok dilli olarak almanız mümkündür. Almancası da olacağından Tercüme ve Noter işlemine  ihtiyacınız olmayacaktır.
  7. Gelir Belgesi: Avusturya’ya öğrenim amaçlı gelecek olan her öğrenci Avusturya sınırlarındaki bir bankada kendi adına 1 yıllık geçim miktarı kadar nakit para bulundurmak zorundadır. Bu miktarı Konsolosluk belirlemektedir ve şuan belirlenmiş ortalama miktar 5400 €’dur. Önce adınıza hesap açıp, daha sonra bu miktarları adınıza hesap açılmak üzere belirterek yine kendi adınıza ilgili bankanın Viyana Şubesine havale yapabilirsiniz. Hesap cüzdanı ve havale dekontu ya da swift dekontu yeterli olacaktır.
  8. Seyahat Sigortası (30 000Euro teminatlı ve Avusturya’yı da kapsayan Schengen seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır.Real Yurtdışı eğitim Danışmanlığı sizin adınıza yaptırabilir ancak kendiniz yaptıracaksanız  poliçenin mutlaka Almancası veya İngilizcesi de olmalıdır.
  9. İkametgah belgeniz ve noter onaylı Almanca tercümesi
  10. Nüfus Cüzdanı suretinizin noter onaylı Almanca tercümesi